Wyniki krwi BIOCHEMIA ASO
 
 

Menu

 
    
 

 

 

 

Świat Belmondo

Temat: Staphylococcus aureus MSSA
Peter właśnie odebrałem WYNIKI KRWI. Oto one:

Z morfologii podam tylko te co sa zawyzone badz zanizone.
HCT - 41.9 N: 42.0 - 54.0
MPV - 8.7 N: 9.0 - 13.0

Rozmaz:
EO - 0.43 N: 0.0 - 0.4
EO% - 8.7% N: 2.0 - 4.0

Rozmaz mikroskopowy [%]
Pałeczkowate 2
Podzielone 50
Kwasochłonne 8
Limfocyty 38
Monocyty 2

Biochemia:

Bilirubina całkowita 3.0 N: 0.2 -1.2
AST 21 N: 0-40
ALT 22 N: 0-42

ASO 24.67 N: 0-200
CRP 0.2 N: < 1.0
IGG 856 N: 800 - 1700

Immunochemia:

IgE całkowite 400 N: 0-87

Dalczego poziom bilirubiny jest ponad normę i to 3krotny???
A poza tym co myslisz o wynikach?Co radzisz Peter??
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4919



Temat: Chivaskowe potyczki zdrowotne
MORFOLOGIA Chivas'a 22.06.2010 11.06.2010 01.06.2010 28.05.2010 27.05.2010 19.05.2010 13.05.2010 10.05.2010 06.05.2010 15.04.2010 31.03.2010
WBC ( krwinki białe=leukocyty) ( 5,00-17,00) 29,70 33,40 38,10 43,80 42,00 35,20 33,00 22,20 14,10 10,20 8,90
LYM (1,00-4,80) 1,60
MID
GRA (3,00-12,0) 41,80
LYM% (12,0-30,0) 3,70
MI%
GRA% (62,-87,0) 95,30
WBCt
RBC (krwinki czerwone) (5,50-8,50) 4,30 4,46 4,56 4,34 4,36 5,30 5,86 6,10 6,95 6,45 5,97
HGB (hemoglobina) (7,45-18,0) 6,27 6,40 6,83 11,00 6,71 8,14 8,32 8,70 10,25 9,38 9,44
HCT (hematokryt) (0,37-0,55) 0,320 0,330 0,350 0,302 0,330 0,390 0,420 0,440 0,490 0,460 0,430
MCV (wskaźnik czerwonokrwinkowy-objetość krwinki)(60-77) 75,60 75,00 76,00 70,00 76,00 74,00 71,00 71,00 71,00 71,30 72,00
MCH (wskaźnik czerwonokrwinkowy-średnia masa krwinki) (22,0-27,0) 25,30
MCHC (wskaźnik czerwonokrwinkowy -średnie stężenie hemoglobiny w krwince) (19,8-22,3) 19,30 19,00 19,60 36,30 20,40 20,70 19,90 20,00 20,70 20,37 21,90
RDWc (11,9-16,0) 13,60
RBCt
PLT (krwinki płytkowe) (200-580) 590 328 284 180 274 261 189 224 257 284 38
PCT (%)
MPV (5,8-9,2) 10,50
OB (opad krwinek) 60min
PDWc
KRWINKI BIAŁE
pałeczkowce (0-3) 8% 1% 1% 2% 6%
segmenty (60-77) 68% 94% 94% 95% 96% 84% 79% 78% 62% 56%
kwasochłonne (0-10) 2% 2% 10%
Eozynofile (EOS)
monocyty (3-10) 4,00 3,00
limfocyty (12-30) 22% 6% 4% 4% 3% 14% 21% 12% 32% 41%
krwinki czerwone(anizocytoza,oligochromia, polichromazja; erytroblasty) nieznaczna Oligochromia nieznaczna Anizocytoza Oligochromia bez zmian nieznaczna Anizocytoza bz bz bz bz bz bz
biochemia
AspAT (aminotransferaza aspiraginianowa) (1-37) 60,00 44,00 37,00 30,00 126,00
AIAT(Aminosferaza alaninowa) (3-50) 22,00 38,00 40,00 29,00 83,00
GGT(Y-Glutamylotransferaza) (5-25)
ALP ( fosfataza zasadowa) (20-155) 163,00 177,00 80,00 46,00 165,00
kreatynina (1,0-1,7) 1,20 1,30 1,20 1,60 0,80
mocznik (20-45) 37,00 39,00 32,00 39,00 31,20
białko całkowite (55-70) 63,00 66,00 69,00 68,00 75,00
albuminy (33-56) 23,00
bilirubina (0-0,2)
Ca (9,0-12,0) 9,40 10,00 8,90
P (4,2-8,9) 2,60
amoniak w osoczu (0-47,0)
Retykulocyty (% 0-1) 1,40
glukoza (70-120) 72,00 81,00 87,00 94,00
CPK (25-467)
kwas moczowy ( 0,2-0,9)
cholesterol (127,7-360,0)
trójglicerydy (17,7-115,1)
K (4,1-5,4)
Na (139,1-156,5)
LDH (105-1683)
Chlorki (98,7-115,6)
hormony Tarczycy (10-40)
Mg (mg/dl 1,7-2,9) 1,80
ASO (200) 245,00
Babeszja nie ma nie ma nie ma babeszja babeszja
Erlichia cabis nie ma 14-05-2010 wyjęcie ciała obcego z żołądka
Toksoplazma IgG ilościowo (<5,0) <5,0
Toksoplazma IgM jakościowo (ujemny) ujemny
Borelioza anitibodies I gG (ELISA) 8,4 poniżej 8,0- brak; 8,00-12,00 na dwoje babka wróżyła; powyżej 12,0 jest borelioza
Borelioza anitibodies I gM (ELISA) 10,6

to zestawienie wyników badań krwi od 31/03/2010 do wczoraj , niestety poznikały linie tabelki excelowskie
Źródło: szwajcary.com/viewtopic.php?t=5743




 

 


 

 
Copyright 2003. Świat Belmondo